Ruualla olleesta muussin lopusta tehtiin iltapalalle perunalepuskoita.
Joonaksen (Tessan miehen) kanssa väiteltiin moisen herkun alkuperästä;
mun äitini on savolainen ja AINA tehnyt SAVOLAISIA lepuskoita ja
Joonas on Poooohjanmaalta ja väittää lepuskoita oikein Pooohjaalaiseksi herkuksi...
Joka tapauksessa ne on hyviä:
kuumana, oikeeta voita päälle niin paljon, että oikein valuu!
Ja jos oikein reilusti valuu, niin voi tehdä "aapot" ja sipaista ylimäääiset vaikka hiuksiinsa...
Yhtä paljon muussia ja ohrajauhoja,
kananmunaa siteeksi ja suolaa.
Ps.
Ja katsoimpa muuten googlesta ja siellä sanottiin lepuskaa Etelä-Karjalan herkuksi.
Lapsuuteni myytti savolaiseen perinne leivonnaiseen on rikottu.
No, hyvää se silti oli:)
Nam! Pohjanmaalla tehdään ropsua, joka on käytännössä perunapannaria. Saman tyyppistä siis. :)
VastaaPoistaLepuskat on NIIN herkullisia, mummo niitä aina teki! Pitää opettaa lapsikin mahdollisimman pian "hyvälle", savolais-karjalainen kun olen niin ruokavalikoimasta löytyy paitsi etten ole kovin kaksinen kokki ;
VastaaPoista(Sinulle on tunnustus blogissani!)
Niin jo maistoin lepuskan suussani että hymiökin jäi puolitiehen ;)
PoistaJo nimi kertoo Karjalan perinnöstä. Liepuska sanotaan Kymenlaaksossa. Hleb on kai leipä venäjäksi ja siitä sitten vääntämään.
VastaaPoistaJo nimi kertoo Karjalan perinnöstä. Liepuska sanotaan Kymenlaaksossa. Hleb on kai leipä venäjäksi ja siitä sitten vääntämään.
VastaaPoista